Modelovereenkomst vervangt VAR

U heeft een grote opdracht aangenomen en werkt langere tijd voor een hoofdaannemer. De Belastingdienst kan er soms aan twijfelen of u niet daadwerkelijk bij de aannemer in dienst bent. In dat geval moet er namelijk loonheffing betaald worden. Om duidelijkheid te scheppen én wederzijdse afspraken op papier te zetten, heeft ZZP Nederland een modelovereenkomst opgemaakt. Deze is goedgekeurd door de Belastingdienst. Wij stelden ZZP Nederland een aantal belangrijke vragen!

Wat is er anders?
In de nieuwe situatie zijn zowel de opdrachtgever als opdrachtnemer verantwoordelijk voor de arbeidsrelatie. In deze overeenkomst staan onder meer afspraken over tarieven en de voorwaarden voor de werkrelatie. 

De VAR is niet meer geldig
De Wet DBA is op 1 mei 2016 ingegaan, waardoor gelijktijdig de VAR is afgezegd. Nu kan men gebruik maken van Modelovereenkomsten. Let op; dit is nog niet verplicht. Meer informatie over de wet DBA en de modelovereenkomsten? Klik hier.

Het is heel belangrijk dat u deze formaliteiten goed regelt. Met die insteek zijn wij een samenwerking aangegaan met ZZP Nederland. Via ZZP Nederland heeft u recht op allerlei voordelen, van autolease tot boekhoudpakketten en via de verzekeringsafdeling ZZP Nederland Verzekeringen kunt u zich laten adviseren over alle ondernemersverzekeringen. Heeft u interesse in een lidmaatschap van ZZP Nederland? Klik snel hieronder en betaal geen €20, maar €15 per jaar en betaal tevens geen inschrijfkosten. In ruil hiervoor krijgt u gratis advies op veel voorkomende onderwerpen, inzicht in juridische documenten en maakt u gebruik van de nieuwe modelovereenkomst.

Profiteer nu

Onze klantenservice helpt u graag!

Onze klantenservice helpt u graag persoonlijk. We zijn op werkdagen telefonisch te bereiken van 9:00 tot 17:00 uur en van 17:00 tot 21:00 uur via de chat op de website.

T: 033 299 28 89
E: klantenservice@bouwmaat.nl